Az esküvői fotózásról röviden

Kedves Látogató!

Amennyiben a közeljövőben tervezed az esküvődet, ajánlom figyelmedbe ezt a néhány gondolatot:

Miért kell időben elkezdeni a fotózást?

Nagyon fontos, hogy legyen sok időnk együtt, méghozzá jó fényviszonyok között. A legmodernebb technikát vonultatom fel, de a nap járását én sem befolyásolhatom! Amennyiben kültéri képeket szeretnétek, ha lehet kerüljük a déli órákat!

Persze ez gyakran nem kivitelezhető, így előnyben részesítjük az árnyasabb, fotózás szempontjából kedvezőbb helyszíneket. A legszebb fények reggel a korai órákban és délután, kora este van.

Miért jó ha másik napon készülnek a kreatív képek?

Nincs sietség, nem kell senkihez igazodni, nem késünk el sehonnan, nincs drukk, csak Ti ketten és a szép fények. Persze ez nem mindig megoldható, de  ha nem nagyon lógunk ki az eredetileg megbeszélt időkeretből és hajlandóak vagytok akár a csokrot, sminket, hajat újracsináltatni, részemről örömmel megoldható a fotózás.

Miért kell mindent tudnunk a menetrendről?

Előfordul, hogy aktív alakítójává válunk a Nagy Nap menetrendjének. Sokszor segítettem egy elromlott hangosításnál vagy pezsgő bontásnál J. Fontos, hogy legyen egy pontos menetrend (amit soha nem lehet betartani ), mert a fotózásra bizony időt kell szánni!!A legjobb ha van minimum 2 óránk, de jó esetben és több (4-5) helyszín esetén akár 3 óra az optimális.

Miért nem adjuk át azonnal a képeket?

Az esküvő után kezdődik az igazi móka , még sok munkám van a képekkel. Mindegyik kép áthalad egy komoly szűrésen, és csak a legmegfelelőbbek kerülhetnek a retusálás és a színkezelés után hozzátok. De így is megkapjátok a szerződésben ígért mennyiséget.

Miért válassz engem egy jó barát helyett?

Manapság a digitális technikának köszönhetően mindenki számára elérhető a fényképezés nyújtotta öröm, és alkotási lehetőség. Éppen ezért több a tehetséges hobbifotós, mint valaha. Miben különbözik egy profi és egy tehetséges amatőr egymástól? Velem nem fordulhat elő, hogy egyetlen gépem felmondja a szolgálatot a sorsdöntő pillanatban, mert minimum kettő profi vázzal és számos objektívvel dolgozom. Nem fordulhat elő, hogy az utólagos képfeldolgozás során véletlenül töröljem az anyagotokat, mert mindig van biztonsági mentés! Ez a szakma is változik, fejlődik, és én folyamatosan tanulom a legújabb irányvonalakat, technikákat! Végül, az óriási felelősséget bízd rám, a cimborákat pedig engedd mulatni !

Miért jó a jegyes fotózás?

Bemutathatunk titeket, mint hétköznapi embereket. Elmesélhetjük képekben az első randevút, csókot, stb.. és segít megszokni a fényképezőgép társaságát. A baráti kapcsolat kialakítása a párokkal számunkra nagyon fontos. A jegyes fotók ebben is segítenek.

Lehetnek-e extra kívánságaink??

Természetesen, szinte mindent meg lehet oldani : menyasszonyi ruhától a helyszíni képelőhívásig , helyben felállított stúdiótól az extrém helyszínekig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.