Drotféreg kukorica


A tömeges fertőzések a szakemberek számára nem volt meglepő, előre lehetett számolni a kártétel növekedésével.

  1. Magyar Kukorica Klub
  2. Paraziták tünetei az emberi agyban
  3. Kukorica talajlakó kártevői - Agrofil-SZMI Kft.
  4. Agrofórum Online Megosztás kalászos növényvédelmi előrejelzés kukorica napraforgó borsó drótféreg kalászfuzáriózis mocskospajor gabona vörösrozsda vetési bagolylepke lárvája kukoricamoly lepke akácmoly borsómoly borsólevéltetű Amit már elvitt a tavaszi időjárás, azt már a bőséges májusi csapadék sem hozza vissza, legalábbis ami a kalászos gabonákat és az őszi káposztarepcét illeti.
  5. Növényvédelem | Digitális Tankönyvtár
  6. Regisztráció Drótféreg A kártevő tudományos neve: Agriotes nembe tartozó fajok; gyakorisági sorrendben mezei pattanóbogár - A.
  7. A helminták kezelése emberekben gyógyszerek
  8. A toxoplazma ciszták

A neonikotinoid hatóanyagok kivonásával ugyanez a drótféreg felszaporodás történt Nyugat-Európában is után. A pattanóbogarak kedvelik a bolygatatlan, nedves talajú területeket. Az utóbbi évek zöldítőnövényei, gyomos tarlói kedvező körülményeket teremtettek a peterakáshoz. A leggyakoribb faj a mezei pattanóbogár nyár közepén rajzik, a zöldítésnek vetett növények, gyepek, pillangósok ideális tojásrakó helyként szolgálnak számára.

Növényvédelem

Az egyszikűvel pl. Drotféreg kukorica adódóan a legnagyobb kártételt a éves lárva okozza. A kukoricabogár által fenyegetett területek egy stabil szinten vannak kismértékű változásuk drotféreg kukorica vetésterület nagyságának változásából következik.

Milyen lehetőségeink vannak ellenük?

holoparasites vs hemiparasites

Védekezés drótférgek ellen Csávázással vagy talajfertőtlenítő szerrel tudjuk védeni a kelő növényünket a drótférgektől. Csávázásra jelenleg a Force 20 CS csávázószer áll rendelkezésre. A Force 20 CS egy piretroid típusú csávázószer, de nem tipikus piretroid, mert jelentős gázhatással rendelkezik.

A Force 20 CS-vel csávázott mag a teflutrin gázhatása miatt egy körülbelül 3 cm-es védőburkot képez a vetett mag körül. Ezen belül a kártevők nem károsítanak, a növény védett. Kukoricában és napraforgóban erős fertőzéskor ez nem toxoplazma öl. Erre egy talajfertőtlenítő granulátumos kezelés lehet alkalmas.

A Force 1,5 G hatásos drótférgek ellen is, a megfelelő hatékonyság feltétele, hogy a kártevő és a hatóanyag találkozzanak egymással.

A Force 1,5 G -t vetéssel egymenetben juttatjuk ki a talajba. Kukorica mellett burgonyában is felhasználható készítmény. Force 20 CS és Force 1,5 G hatása a drótféreg kártételre és termésre Mosonmagyaróvár HUAFTI kísérlet A mai granulátumszóró adapterekkel kétféleképpen szórhatunk ki granulátumot: csak a barázda aljába vagy sávosan a barázda aljára és falaira.

Ezt az utóbbit nevezik diffúzoros vagy sávos kijuttatásnak.

férgek szedése közben

Drótférgek ellen mindenképpen a második megoldást kell használni! Ha sávosan juttatjuk ki a barázdába a Force 1,5 G -t vagy Force Evo -t a kelő növény ezen a védett talajrétegen keresztül csírázik és föld alatti szárrésze védett a drótférgek kártételétől.

fogsor szájszag

Védekezés kukoricabogár lárvái ellen Kukoricabogár ellen a Force 1,5 G az egyetlen megfelelő hatékonyságú és tartamhatású készítmény, amit az elmúlt több, mint másfél évtizedben szélsőséges időjárási körülmények között is bizonyított. A Force 1,5 G képes volt leszorítani a gyökérkártételt a kártételi küszöbérték alá, megakadályozva ezzel a megdőlést.

Az elmúlt 15 év kísérleteinek átlagában a Force 1,5 G 1,8 tonna termést mentett meg hektáronként. Ott, ahol előző évben is kukoricát termeltek, mindenképpen használjunk Force 1,5 G talajfertőtlenítő szert vetéssel egymenetben.

Különféle kártevők ellen a következő felhasználási javaslatunk van kukoricában és napraforgóban: Kukorica.