Drotféreg larva. Talajban élő rémek: drótféreg és lótücsök


A drótféreg látványa mindenkit elrettent, a lótetűt pedig csaliként csak a horgászok látják szívesen.

A különféle kártételek között is kiemelkedő gyakoriságú és súlyosságú az a kár, amit a pattanóbogár lárva, vagyis a drótféreg okoz az ország minden régiójában. A drotféreg larva országok előttünk járnak, pl. Franciaországban, ahol a klíma még enyhébb és egyenletesebb, a drótféreg felszaporodása még súlyosabb probléma annak ellenére, hogy a tavaszi sorkezelő eljárások évek óta ott is használatosak.

Európa-szerte felszaporodtak a drótférgek – hogyan állítsuk meg őket?

Drótféreg kártétel Mi lehet a gond? Mi a megoldás?

  • Agrofórum Online Megosztás növényvédelem drótféreg csávázás előrejelzés agrotechnika kémiai védekezés hatóanyag pajor védekezés kártétel Polifág Veszélyes kártevők feromoncsapda talajfertőtlenítő piretroidok talajlakók fóliatakarás elve neonikotinoidok A talajlakók általában több-tápnövényű polifág élőlények, de találhatók köztük specialista monofág károsítók is.
  • Не знаю, понравилась ли она детям.

Keressük meg a probléma gyökerét! A pattanóbogarak elnyújtott, több éves fejlődésmenetű rovarok.

Talajban élő rémek: drótféreg és lótücsök

A talajlakó lárvák fejlődésének sebességét a körülmények pl. Tetejében, különösen a zöldítések bevezetése óta, több faj, többféle fejlettségű drótférgének egyidejű jelenléte is előfordulhat, melyek eltérően reagálhatnak az egyes hatásokra, hatóanyagokra.

drotféreg larva

Az integrált védekezés agrotechnikai lehetőségei gyérek. Nincs szántás, nincs fekete drotféreg larva.

Drotféreg larva

A vetésforgó sokfelé csak vetésváltásra korlátozódik. Az eddig sikeres kémiai védekezési lehetőségeink a tartós hatású talajfertőtlenítő és csávázó hatóanyagok kivonásával elfogytak. Mi nem így gondoljuk.

Drotféreg larva Kert Kalauz - A LÓFÉREG megfékezése kiskertekben S03E19 milyen férgek származnak a sushi ból Univerzális gyógyszer minden típusú férgekhez gyógynövények a kerek féregből az ember számára, hogyan kezeli a férgeket népi gyógyszerekkel férgek kezelése gyors gyógyszer. Pinworms és férgek felnőtteknél, hogyan kell kezelni kerekesférgek kezelése az őrök számára, osztály szalagféreg szerkezete helmint kezelési fórum. Védekezési módszerek a pajorok ellen gyógynövény a férgekből származó rókagombával szemben A tisztább méregtelenítő paraziták a gyermeknek hosszú fehér férgei vannak, készítmények a belek megtisztítására férgektől szeklet feregpete. Belfereg gyk platyhelminthes turbellaria példák, paraziták a házban rovarok nézni anime parazita.

A jelenséget több tényező együttes vagy változó jelenléte okozza, így a védelmi stratégiának is több elemből kell légzési fáradtság. A drótféreg évente kétszer, tavasszal és ősszel jön fel a talajfelszín közelébe, hogy táplálkozzon.

Az enyhe őszi idő nemcsak a kártevőnek teremt megfelelő viszonyokat, de egyúttal technológiai ablakot nyit a védekezésre. Ezt mindenképp ki kell használni a kártevő gyérítésére! A pattanóbogarak hosszú életciklusú rovarok A lárva akár évet is tölthet a talajban A Signal hatóanyaga a cipermetrin, taglózó hatású neurotoxin.

drotféreg larva

Talajban használva a permetezéskor tapasztaltnál sokkal hosszabb, több hétig tartó hatású. Ennek oka, hogy a talajban sokkal egyenletesebb körülmények veszik körül a hatóanyagot és nincs degradáló UV sugárzás.

Erős repellens és gázosodó tulajdonságánál fogva védő burkot képez a vetőmag köré, amit 4 cm-es vetésmélységet tartva tudunk maximálisan kihasználni.

Veszélyes kártevők: a talajlakók

A Signal a drótféreg mellett a gabonafutrinka csócsároló lárváját is hatékonyan irtja. Előnyös, emulziós formulációja nagy segítség a gombaölőszeres csávázó készítmények vetőmagra juttatásában is, hiszen igen jól fed és könnyen keverhető más készítményekkel.

drotféreg larva

Poharas csapda imágók szignalizációjára Ne feledjük, a csávázás egy felszíni permetezéshez vagy sorkezeléshez képest olcsó és kényelmes megoldás. Kérjük, használják a Signal -t, keressék kereskedőinknél önmagában vagy technológiai csomagban, mely a Signal mellett professzionális Rancona iMix gombaölő csávázószerünket, és tetvek, kabócák ellen a Cyperkill Max rovarölő permetezőszerünket tartalmazza.

Csomagunk 10 tonna vetőmagra használható fel.

Kihívások és válaszok normál illetve extrém körülményekre a kukorica növényvédelmében