Lisztharmat parazita, Lisztharmat – Wikipédia


Hogyan védekezzünk a lisztharmat ellen?

dysplasia és a méhnyak condylomái ha az embert parazitának nevezik

Lisztharmat parazita egyetlen növény sem immunis erre a gombára, egyesek könnyebben megfertőződhetnek. Az orgona, a vadalma, a lángvirág, a méhbalzsam, a rózsák, a szőlő, a tök és az uborka a lisztharmat könnyű célpontjai lehetnek.

Miért káros a lisztharmat?

Ha szeder, akkor legyen tüskementes?

Ahogy azt a neve is mutatja, a lisztharmat fehér vagy szürke porfoltnak néz ki, amely a növények leveleit és szárát támadja meg. Valójában a lisztharmat gomba több típusa ismert, azonban alapvetően mindegyik ugyanúgy néz ki. Előfordulhat, lisztharmat parazita egészen addig nem észleljük a problémát, amíg a levelek felülete poros kinézetű nem lesz, pedig a lisztharmat a levél alját, a szárakat, a virágokat, a rügyeket, sőt még a gyümölcsöt is megtámadhatja. Annak ellenére, hogy a lisztharmat nem szép, ritka esetben okozza a növény elhalását.

Mindamellett káros hatással van a növényre, és a súlyos vagy ismétlődő fertőzés legyengítheti azt.

Hogyan védekezzünk a lisztharmat ellen?

Ha a levélfelület eléggé nagy részét beborítja a lisztharmat, akkor a fotoszintézis már nem fog megfelelően működni. A fertőzött levelek gyakran idejekorán lehullanak.

Nematoda 2: lombriga, amarelão e outras doenças

Ez különös problémát jelenthet a fogyasztásra alkalmas termések esetében, mivel az elégtelen fotoszintézis a gyümölcs szorbens a férgek kezelésében zöldség zamatának gyengülését okozhatja. A rügyek fertőzése esetén előfordulhat, hogy azok egyáltalán nem nyílnak és fejlődnek ki.

Tartalomjegyzék

Minden egyes gazdanövénynek megvan a jellegzetes lisztharmat gombája, ami azt jelenti, hogy a különböző lisztharmat más-más növényeket támad meg. Az orgonafán élősködő lisztharmat nem fog átterjedni a szőlőre vagy a rózsákra. Ugyanakkor minden lisztharmat ugyanazokat a körülményeket kedveli.

Milyen károkat okoz a lisztharmat gomba?

aludjon a gyomrán férgekkel megelőző galandféreg

A lisztharmat bárhol feltűnhet. A gomba áttelel a növényi hulladékban, majd tavasszal spórákat kezd termelni.

a paraziták viszketik a bőrt epe szondázása paraziták ellen

Ezeket a spórákat a szél, a rovarok és a vízcseppek eljuttatják a növényekre. A lisztharmat elterjedését elősegítő feltételek a következők: nedvesség vagy magas páratartalom nem megszokott az esős évszakokban vagy rendkívüli meleg esetén dús növényzet.